27/12/2019

Spar Pierik "3e kerstdag" MTB toertocht

De ultieme ATB-uitdaging op derde kerstdag!

Op 3e kerstdag, vrijdag 27 december organiseert de toerclub HWV haar derde Spar Pierik veldtoertocht. Deze tocht wordt door velen beschouwd als de mooiste ATB-tocht in en rondom Hardenberg. Net als vorig jaar kan er gekozen worden voor een tocht van 35 en 55 kilometer, maar ook is er voor de meest geoefende fietsers een ultieme ATB-uitdaging opgenomen: een route van maar liefst 70 kilometer!!

De afgelopen jaren waren er meer dan 500 deelnemers welke deze tochten aangrepen om weer in beweging te komen na het kerstdiner.
De ATB-commissie werd overladen met complimenten vanwege de schitterende routes welke uitgezet waren, onze eerste ATB-tocht eerder dit jaar, werd mede daarom bekroond met twee sterren.

De tochten gaan richting Junne en Rheezerveen. De 55 kilometer, bekend vanwege de vele klimmetjes en single-tracks, maakt daarbij een extra lus rond de Besthemerberg.

De 70 kilometer heeft al het mooie in zich van de 55 kilometer, maar maakt een ommetje naar Ommen. Dit soort afstanden wordt nog weinig gereden. Mountainbiken is een bijzonder intensieve manier van fietsen, waarbij bij veel mensen de pijp wel leeg is na 55 kilometer. Het mag dan ook als een uitdaging beschouwt worden om deze 70 kilometer af te leggen. Uiteraard zijn er onderweg voldoende, verzorgde pauzeplekken om uit te blazen.

Scan en Go is aanwezig, gemakkelijk en snel met je lidmaatschap kaart van de NTFU/KNWU inschrijven, kosten € 6,00 per persoon voor de 35 en 55 kilometer. De 70 kilometer kost € 7,00 per persoon.

De tocht start vanuit de kantine van tennishal de Match, sportpark de Boshoek, Hessenweg 76 in Hardenberg (aan de N34). Dit betekent dat er voldoende parkeerplaatsen en kleedruimtes zijn. Hier is er dan na afloop ook gelegenheid te douchen en/of na te praten onder genot van een hapje of een drankje.