Dames

Steeds meer vrouwen ontdekken fietsen als sport. Een groeiend aantal dames pakt de racefiets of mountainbike voor een lekkere training in de buitenlucht. Steeds meer vrouwen worden ook lid van een wielervereniging, wie bij een vereniging fietst, weet het natuurlijk allang: samen fietsen is leuker!

Vrouwenfietsen is populair en vooral heel leuk. En wij krijgen steeds meer vrouwen bij de vereniging, maar er kunnen altijd nog meer bij!
Momenteel helaas nog te weinig om een actieve damesgroep op te starten dus fietsen wij gewoon met de mannen mee.
Op dinsdagavond vinden de trainingen plaats en wordt er gefietst in 6 verschillende snelheidsgroepen, 5 groepen op de racefiets variërend van 25 tot 35 km per uur en een MTB groep.

Waarom vrouwen wielrennen ontdekken
Fietsen is een heel ontspannen manier van sporten. Het is allereerst een goede workout. Zo neemt je uithoudingsvermogen toe, train je je beenspieren en stimuleer je je metabolisme. Bovendien is het heel toegankelijk (iedereen kan het en het kan altijd en overal) en de spierbelasting is laag. En dat terwijl je ondertussen heerlijk van de buitenlucht en omgeving geniet. Een perfecte combinatie van inspanning en ontspanning dus en ideaal om je hoofd leeg te maken!

I want to ride my bicycle
Fietsen is ook een sociale manier van trainen en bewegen. Fietsen en kletsen; dat gaat eigenlijk heel goed samen! En dat spreekt veel vrouwen natuurlijk wel aan. Ook is het een prima manier voor actief herstel: lekker rustig trappen, bewegen en toch herstellen. Het is misschien even wennen aan het schakelen en de dunne bandjes, maar no worries, je voelt je snel genoeg vertrouwd op de racefiets. Laat het gezellige toeren maar beginnen!

Word ook lid!
Wil jij ook je conditie en je fietstechniek verbeteren? Genieten van het buiten zijn en met andere fietsliefhebbers in contact komen? Blijf niet meer alleen fietsen! maar sluit je aan bij deze leuke club!

Begin je net met wielrennen? Enige ervaring op de racefiets is wenselijk. Al krijg je onderweg altijd wel nodige tips en trucs van zeer ervaren fietsers. Als ervaren fietser kun je leren je grens te verleggen op bijvoorbeeld technisch- of snelheidsvlak. Het belangrijkste is, dat je fietsen leuk vindt en leuk blijft vinden. Doe gerust een keer mee op de dinsdagavond en ervaar hoe leuk het is. We starten om 18:30 bij de sportboulevard Hardenberg. Ook op zaterdag wordt er gefietst, start om 09:00 uur bij de oude Rabobank (gemeentehuis).

Wellicht tot snel!