03/04/2017

Ladies Night TCHWV

Op woensdag 15 maart vond de HWV ladiesnight plaats voor 12 fanatieke dames van onze toerclub. Deze avond is op initiatief van HWV gegeven bij Fietserz Hardenberg door Serwin van Dijk.


De dames hebben massaal gehoor gegeven om deel te nemen en samen met de eigen fiets te komen. Het gaat er immers om dat je vertrouwd raakt met je eigen materiaal en uit de voeten kunt bij mogelijke tegenslag onderweg.

De kans om onderweg te stranden door een lekke band is altijd aanwezig. Het belangrijkste onderwerp van de avond was daarom het wisselen van een binnenband. Serwin gaf na een korte uitleg van de theorie het goede voorbeeld waarna alle aanwezigen zelf in de praktijk gingen oefenen.  De meeste deelnemers hadden hun racefiets meegebracht en er waren ook een paar mountainbikes aanwezig. De dynamiek in de groep was erg positief en er ontstond al snel de sfeer van zelf doen en elkaar helpen.Ook werd er aandacht besteed aan het reinigen en onderhouden van de fiets. Hoe maak je een fiets efficiënt schoon, welke hulpmiddelen gebruik je en welke reinigingsmiddelen en smeermiddelen zijn geschikt. Hierbij werd in twee groepen een fiets aangepakt.

Tot slot hebben we het nog kort gehad over het controleren en afstellen van de remmen. Al met al was de avond eigenlijk te kort want er is nog zoveel meer te leren over de fiets.Sportieve groet,

Serwin van Dijk & Anna Woelders