20/09/2017

Terugblik op het 1e MTB trainingsjaar van TC-HWV

We kunnen als boskapiteins tevreden terugkijken op ons eerste trainingsseizoen dat wij namens TC-HWV mogen verzorgen.

Het was voor ons een leerzaam jaar, want ga er als onervaren boskapitein maar aan staan om een groep Mountainbikers van allerlei verschillende niveaus een leuke leerzame avond te bieden.

We begonnen dit seizoen op 12 april met een voorzichtige opkomst van 5 personen + 5 boskapiteins, een privétraining dus!. Maar vanwege de positieve berichten liep het aantal deelnemers aan de trainingsavonden al snel op. Zeker nadat we op 10 mei de start van de training verschoven hadden van 18.30uur naar 19.00 uur toen waren er ineens 27 deelnemers. We hebben per avond het hele jaar door een mooie opkomst gehad van 15 tot 25 mannen en vrouwen en zelfs een enkele jeugd mountainbiker.

De trainingen waren dit jaar steevast opgebouwd uit 2 delen. Het 1e deel van de avond stond iedere keer in het teken van techniek, denk hierbij aan balansoefeningen, remtechniek, bochtentechniek en de houding op de fiets. Het 2 e deel van de avond reden we een rondje over de vaste MTB-route van Hardenberg, of een aantal delen hiervan. Afhankelijk van de grootte van de groep deden we dit in 2 of 3 verschillende snelheidsgroepen. Hier konden we dan mooi proberen de oefeningen van eerder die avond in de praktijk te brengen en gezellig met elkaar wat kilometers te maken, met vele pr’s bij de meeste MTB-ers op Strava tot gevolg.

Meestal waren de techniekoefeningen op de recreatieweides rondom de Oldemeijer, maar soms ook op delen van de route zodat de bochten/remtechniek ook echt op de trails van Hardenberg kan worden toegepast. De oefeningen liepen uiteen van een slalom proef tot tikkertje op de fiets. Om de balansoefeningen verder uit te breiden hebben we ook een wipwap toegevoegd aan het programma. Een enkele keer zijn we voor de techniektraining uitgeweken naar de Rheezerbelten om hier te werken aan de klim en daal technieken. Dit viel bij de meeste mtbers wel in de smaak omdat het een keer wat anders is dan de vaste route en technisch ook best wel uitdagend.

De laatste avond van het seizoen zijn we begonnen met een korte training in klimmen en dalen en aansluitend hebben we de BBQ nog even aangestoken om het trainingsseizoen op een gezellige wijze af te sluiten met een hapje en drankje.

Iedereen bedankt voor de komst en tot 11 april 2018 om 18.30!

Namens alle boskapiteins,
Gerran Klingenberg